loading...
آیت الله شیخ عبد الحسین تهرانی
توجه
<p><span style="font-size: small; font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;">ضمن عرض سلام، خداقوت و با آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما بازدیدکننده گرامی.<span style="color: #ff0000;">&nbsp;به چند مطلب دقت بفرمایید</span>:</span></p>
<p><span style="font-size: small; font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;">1- همانطور که مستحضرید، مدتی قبل، سرورهای&nbsp;<strong>رزبلاگ</strong>&nbsp;تمامی اطلاعات حاوی مطالب و نوشته&zwnj;ها را از دست داد و وقتی به وبلاگ وارد شدم، چیزی جز عناوین مطالب از تلاش چند ماهه حقیر باقی نمانده بود.</span></p>
<p><span style="font-size: small; font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;">2- با تلاشی مضاعف و استفاده از cash های موجود در سایت گوگل که فعالیت های اخیر وبلاگمان را ذخیره کرده بود، توانستم بخش زیادی از مطالب را بازگردانی و مجددا در اختیارتان قرار دهم.</span></p>
<p><span style="font-size: small; font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;">3- چند درصد از مطالب که در cash گوگل ذخیره نبود، از طریق وبلاگ بزرگوارانی که لطف کردند و بدون ذکر منبع و تماماً کپی شده، مطالب و عکسها را در وبهای خود بارگزاری کرده بودند یافت و آنها نیز بازگردانی و اضافه شد. جا دارد از تمامی این عزیزان که البته قبلا از این حرکتشان&nbsp;<strong>ناراحت</strong>&nbsp;بودم، کمال&nbsp;<strong>سپاس</strong>&nbsp;را داشته باشم.</span></p>
<p><span style="font-size: small; font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;">4- چند مطلب که در هیچ کدام از منابع یادشده نبود و بنده برایشان بسیار زحمت کشیده بودم و از منابع قدیمی و روزنامه های قدیمی آنها را یافته بودم، همچنان گمنام&zwnj;اند که امیدوارم بتوانم به زودی به آنها نیز دست یابم.</span></p>
<p>&nbsp;</p>
<p><span style="font-size: small; font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;">در پایان، ذکر این مطلب الزامی است که گرچه پایه این وبلاگ برای کنگره ملی شیخ عبدالحسین تهرانی بنا شده بود، ولی با توجه به منابع ضعیف یا خارج از حوصله مخاطب، در این وبگاه، با هدف آگاهی بخشی و استفاده محققین و پژوهشگران، با دقیقترین و ذکر معتبرترین منابع، مطالبی که با تلاش و جستجوهای دقیق بدست آمد، به اشتراک گذاشته شد.&nbsp;</span></p>
<p><span style="font-size: small; font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;">لذا همانطور که مشاهده می&zwnj;کنید در موتور جستجوگر گوگل، (و در جستجوی موضوع این وبلاگ) جزو اولین&zwnj;ها هستیم.</span></p>
<p><span style="font-size: small; font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;">با دقت در قالب وبلاگ نیز میتوانید اطلاعات تصویری، کلیپ، و موارد دیگر را مشاهده نمایید.</span></p>
<p><span style="font-size: small; font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;">در پایان از خداوند متعال برای همه، خصوصا مسئولین و مدعیان امر دین، عدالت، حقجویی و سعادت خواهی را آرزومندم.</span></p>
<div><span style="font-size: small; font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;"><br /></span></div>
حسینی طباطبایی بازدید : 139 جمعه 27 بهمن 1396 نظرات (1)

 

لهوف منظوم، یا مقتل موسوم به «معراج المحبۀ» از تألیفات مرحوم حجۀ الاسلام و المسلمین حاج شیخ علی حائری محلاتی، فرزند برومند آیت الله شیخ عبدالحسین شیخ العراقین طهرانی یکی از علمای عهد ناصری است که حدود یک قرن و نیم پیش، لهوف را به نظم در آورده است.

این اقدام او در اثر رؤیایی بوده که پدر بزرگوارش را در عالم خواب می‌بیند و از وضع آخرت می‌پرسد. پدرش او را به مدح و وصف آل محمد (ص) توصیه می‌کند و مقامات مداحان و شاعران اهل بیت (ع) را می‌ستاید...

او با اینکه تا آن وقت شعری نگفته بود، پس از این رؤیا به شوق شعر سرودن می‌افتد تا این که کتاب «لهوف» سید بن طاووس را -که یکی از مقاتل معتبره است- محور کار خود قرار می‌دهد و حدود دو هزار و اندی بیت به رشته نظم در می‌آورد و آن را به نام پل ارتباط و نردبان ترقی و صعود به محبت اهل بیت (ع) به نام «معراج المحبه» موسوم می‌نماید.

این کتاب، مورد توجه اهل منبر و ذاکرین قرار می‌گیرد و نسخه‌های آن در طول یکصد و پنجاه سال، بارها چاپ و منتشر و نایاب می‌شود.

پس از آن عده‌ای در تلاش برای چاپ مجدد، تصحیح و تغییر لغات مشکل آن بر آمده و اکنون کتاب بصورت الکترونیکی و چاپی در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

 

 

-----------------

 اقتباس از مقدمه کتاب معراج المحبه

حسینی طباطبایی بازدید : 138 یکشنبه 01 بهمن 1396 نظرات (0)

 

 

مرحوم آیة الله حاج شیخ جعفر کاشف الغطاء که نسب او منتهی می شود به متلک اشتر رضوان الله تعالیه علیه، صاحب کتاب کشف الغطاء که در آن در یکی از مسافرت‌هایش تألیف کرده و نقل شده که در این سفر کتاب فقهی غیر از قواعد علامه رحمة نزد او نبوده است و این کتاب شریف، خبر از کثرت احاطه آن بزرگوار بر فقه می باشد.

می‌گویند آن جناب می‌فرموده که اگر همه کتب فقیه را بشویند من از حفظ از طهارت تا دیات را می‌نویسم(1).

مرحوم شیخ العراقین شیخ عبدالحسین طهرانی قدس السره شریف، هنگامی که برای تصحیح کتاب کشف الغطاء اقدام نمود، تعدادی از نسخه‌های این کتاب را جمع آوری کرد، اما در میان آنها نسخه صحیحی نیافت؛ لذا درصدد برآمد بیشتر تفحص کرده شاید نسخه صحیحی پیدا کند. اما هرچه تلاش و جستجو کرد به نسخه صحیح کتاب کشف الغطاء دست نیافت.

شبی در عالم رؤیا مرحوم شیخ اکبر صاحب کشف الغطاء را دید، آن بزرگوار در خواب او را به نسخه صحیح کتاب که به خط شیخ راضی بود، خبر داد و گفت: «این نسخه هم اکنون بر راف حجره شیخ راضی در خانه اوست و کبوترها روی آن آشیانه کرده‌اند و فرزندان او اطلاع ندارند. شما به آنجا می‌روی و نسخه را در آنجا خواهی‌یافت.»

شیخ العراقین هنگامی که از خواب بیدار شد، به سوی نجف حرکت کرد و به خانه شیخ راضی آمد و وارد خانه شد و نسخه کتاب را از همان مکان که مرحوم کشف الغطاء در خواب او را راهنمائی کرده بود، پیدا کرد(2).

-----------------

1. فوائد الرضویه: 70.

2. روضات الجنات، 2/202.

منبع: کتاب ارتباط با علم برزخ، علی نظری منفرد.

حسینی طباطبایی بازدید : 137 پنجشنبه 21 دی 1396 نظرات (0)

معرفی کتاب مختصر مصباح النجاة فی اسرار الصلاة و سر الاستغفار بین السجدتین

 

مولف: عبدالحسین تهرانی

تلخیص: رضا استادی

ناشر کتاب: کتاب جمکران

نوع جلد: جلد سخت

قطع: وزیری

سال نشر: 1390

شمارگان: 2000

چاپ جاری: 1

تعداد صفحات: 184

توضیحات: اصل کتاب شریف مصباح النجاة به گونه ای تنظیم شده که حدود 37 فصل آن درباره اهتمام به نماز، آداب، افعال و اقوال نماز و حکمت های متعالی که برای آنها وجود دارد پرداخته و مشتمل بر مطالب دقیق و ظریف در این زمینه می باشد.


فصل 38 را به حقیقت توبه و استغفار اختصاص داده و به آیات و روایاتی در این باره اشاره نموده است.

شش فصل آخر کتاب را از موضوع اصلی که همان سرّ استغفار بین السجدتین باشد بحث کرده است.

نکته: همانطور که در پست قبل بیان شد، مقاله ای نیز توسط تلخیص کننده کتاب نوشته شده که اثبات می‌کند نویسنده این کتاب با مشابهت اسمی ولی شخصی غیر از شیخ العراقین باید باشد. اما برای مطالعه کتاب، میتوانید به سایت کتاب فردا یا کتابفروشی‌های معتبر مراجعه نمایید.

 

حسینی طباطبایی بازدید : 62 چهارشنبه 20 دی 1396 نظرات (0)

 

 

مقاله ای با عنوان «شیخ العراقین و کتاب اسرار الصلاة» به تحریر رضا استادی در مجله  آینه پژوهش، شماره سوم مرداد و شهریور 1390 به چاپ رسیده است.

نویسنده در بخش نخست مقاله، به صورت مبسوط زندگی نامه، استادن، شاگردان، تألیفات و خدمات این عالم را به رشته تحریر درآورده است. 

در بخش دوم، کتاب مصباح النجاه فی اسرارالصلاة و سر الاستغفار بین السجدتین را معرفی کرده و به بیان برخی از ویژگی‌های مؤلف آن، همت گماشته است. 

در انتها این مسئله که آیا مؤلف کتاب مذکور همان شیخ عبدالحسین تهرانی است یا یکی از معاصران همنام اوست، را در بوته نقد و بررسی قرار می‌دهد.


برای مطالعه مقاله اینجا کلیک کنید.

حسینی طباطبایی بازدید : 154 یکشنبه 03 دی 1396 نظرات (0)

 

Image result for ‫جداکننده متن‬‎

 

1.رساله عملیه. نخبه حاجی کلباسی است که با فتاوای خود مطابق کرده است و در سال 1285 چاپ شده است.

2 ِ .ترجمه رساله نجاة العباد صاحب جواهر که چاپ شده است.

3.شرح شرایع محقق حلی.

4.طبقات الرواة.

5.پاسخ تهرانی به داماد.

صاحب اعیان الشیعه می‌نویسد: »او حواشی و تعلیقات و رساله‌ها و نوشته‌هایی در رجال داشته است».

 

صاحب ذریعه نیز می‌گوید: «از تألیفات اوست: نخبه و ترجمه نجاة العباد و طبقات» و می‌افزاید: «و له حواشی و تعلیقات و رسائل

کثیر غیر ذلک».

درباره ما

به نام خدا

این پایگاه، مروری است بر زندگانی، اعتقادات و خدمات ارزنده آیت الله شیخ عبدالحسین تهرانی معروف به «شیخ العراقین» و تلاش‌ها و پژوهش‌های انجام شده در راستای معرفی ایشان تاکنون.

متون تهیه شده در این وبگاه، از دانشنامه‌ها، مقالات معتبر، و سایت‌های علمی و خبری تهیه و گلچین شده است.

لذا جهت انتشار و استفاده از مطالب، ذکر منبع مورد نظر الزامی است.

 

صلوات و فاتحه ای نثار روح مطهر و منور حضرت آیت الله شیخ عبدالحسین تهرانی،  بفرمایید.

 

 

 

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 50
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 30
  • آی پی دیروز : 12
  • بازدید امروز : 34
  • باردید دیروز : 15
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 168
  • بازدید ماه : 457
  • بازدید سال : 2,698
  • بازدید کلی : 24,178